skip to Main Content

Masterclass Trauma en gehechtheid; taal van het lichaam

Lichaamsgerichte traumatherapie

1 daagse masterclass

Werk je met mensen? Dan heb je te maken met hechting en trauma.

Voor professionals die willen werken met heling en herstel van ontwikkelings- en hechtingstrauma’s, kennis van het brein, taal van het lichaam, emoties en regulatie van het zenuwstelsel.

Een verdieping geven aan jouw hulpverlening?

Een dag kennismaken met de materie uit lichaamswerk, hechtingsgerichte gezinstherapie, neurobiologie, somatic experiencing®, traumawerk (NARM®).

Ter oriëntatie op de 8-daagse training of om een dag geïnspireerd te worden.

Je werkt met mensen en hebt daarmee per definitie te maken met Hechting en Trauma.

Wil je leren hoe het is om de taal van het lichaam, het (reguleren van) het zenuwstelsel en correctieve hechtingservaringen te integreren in jouw werk? Wil je ervaren welk verschil dat kan maken in de ontwikkeling en het (trauma)herstel van mensen?

Er zijn maar weinig psychotherapie-vormen of behandelmethoden die het genezend vermogen van het lichaam inzetten om de geestelijke en fysieke erfenis van trauma of problematische gehechtheid te verminderen. Hierdoor blijven therapeuten veelal afhankelijk van het narratieve (woordelijke) verhaal van hun cliënt. Door geen gebruik te maken van het lichaam als instrument voor therapeutische actie, wordt de cliënt een belangrijk en onmisbaar middel onthouden om tot zelfkennis en verandering te komen. Daarbij komt vaak, dat veel cliënten met dergelijke ervaringen in hun leven al de nodige gesprekstherapieën hebben gehad en het woordelijke verhaal over hun leven wel kennen.

Inhoud Masterclass

In de masterclass maak je kennis met de basis als het gaat om het betrekken van het lichaam in therapie. Verschillende reflectie-  en ervaringsoefeningen en actuele theorie over het werken met trauma en hechting zorgen voor een rijk programma. Het is als het ware een echte onderdompeling. De theorie en oefeningen wisselen elkaar af door de dag heen. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen.

Wat levert de masterclass je op?

Na afloop van de workshop ken je het belang van en de basisprincipes van een lichaamsgerichte benadering bij traumagerelateerde problematiek. Je krijgt concrete handvatten om op een laagdrempelige manier het lichaamsbewustzijn bij je cliënt te vergroten. Juist door dit in de masterclass eerst zelf te ervaren. De opgedane ervaringen en oefeningen zijn direct toepasbaar in de praktijk. Je kennis op het gebied van hechting en (ontwikkelings)trauma is geactualiseerd.

“The impact of the intervention is dependent on the inner state of the intervenior.” - Joseph Jaworski

Voor (jeugd)hulpverleners, therapeuten, behandelaren, poh-GGZ, (GZ)psychologen, (ortho)pedagogen en ieder ander die beroepsmatig ontwikkelingsgericht of therapeutisch met kinderen en volwassenen werkt.

Je werkt met mensen en hebt daarmee per definitie te maken met Hechting en Trauma. Wil je leren hoe het is om de taal van het lichaam, het (reguleren van) het zenuwstelsel en correctieve hechtingservaringen te integreren in jouw werk? Wil je ervaren welk verschil dat kan maken in de ontwikkeling en het (trauma)herstel van mensen?

Zie hieronder de planning van de masterclasses en schrijf je in.

 • De masterclass is geschikt voor iedereen die met mensen werkt in de vorm van hulpverlening, therapie, GGZ, coaching of onderwijs.
 • Je hebt een gedegen basisopleiding gevolgd en HBO denk- en werkniveau.
 • Je beschikt over zelfbewustzijn en ervaring met zelfverkenning en bent bereid tot (verdere) introspectie.
 • Je bent een bevlogen en open-minded professional.
 • 21-06-2024

Aan het eind van de cursusdag ontvang je een certificaat ter bewijs van deelname.

De masterclass is onder andere geaccrediteerd bij SKJ (8 punten), NFG (6 punten), LVPW (6 punten PSBK).

 • Duur: 1 dag
 • Locatie: Hoofdweg 70, Klarenbeek (nabij Apeldoorn)
 • Kosten: €180,- incl. onbeperkt koffie, thee en water, zoetigheden, vers fruit.
  Lunch zelf meebrengen.
 • Tijden: 10:00 – 16:00
 • Niveau: aantoonbaar HBO werk-/denkniveau met mensgerichte vooropleiding
 • Trainer: Linda Riemsdijk

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Back To Top