skip to Main Content

Online academie

Ben jij  professioneel of persoonlijk geïnteresseerd in Trauma en Gehechtheid?
Wil jij leren hoe écht verschil kunt maken als het gaat om heling en herstel?

Start nu met het online programma ‘De weg naar herstel, een masterclass’, zodat je ondersteuning kunt bieden in het vergroten van verbinding. Met de ander én jezelf.

E-learning: Trauma & Gehechtheid; taal van het lichaam

 • Wil jij in je eigen tijd en op je eigen tempo je kennis over trauma en hechting vergroten?  – afgestemd op de huidige (COVID) tijd –
 • Ben jij bereid om dat te doen door in eerste instantie ook naar je eigen ervaringen te kijken?  – zelfonderzoek en persoonlijke groei –
 • Wil je waardevolle content ontvangen en je professioneel blijven ontwikkelen? – herregistratie en bijscholing –
 • Wil je tegelijk ook een zorgvuldige koppeling kunnen maken tussen de theorie en jouw persoonlijke werkplek? – supervisie en casuïstiek –
 • En eventueel zelfs persoonlijke begeleiding gedurende dit traject? – VIP-traject: supervisie / leersessies –

De weg naar herstel, masterclass

Het programma van de live masterclass is aangevuld met ervaringsgerichte oefeningen en reflectiemomenten. Om zo een belichaamde ervaring op te doen met de materie.

Wat krijg je?

 • ruim twee uur aan theoretische content (filmpjes waarin ik de theorie toelicht)
 • ervaringsoefeningen om de theorie een persoonlijke koppeling te geven
 • reflectiemomenten en oefeningen voor integratie
 • verschillende downloads met aanvullende theorie
 • 60 dagen toegang tot de materie
 • openbare Q&A voor algemene vragen per module
 • mogelijkheid tot plannen van supervisie voor verdieping (klein groepje of individueel)
 • accreditatie SKJ (6 pnt), NFG, NVAGT, NvPA, NAP

Bij de VIP variant koop je op voorhand met korting een supervisie, aansluitend op het volgen van de masterclass. Een extra persoonlijke verdieping dus. (incl. bewijs van deelname)

De onderwerpen die aan bod komen:
– Gewaarzijn
– Trauma
– Verdediging
– Veiligheid
– Neuroaffectieve ontwikkeling
– Hechting

Heel je leven, online training

De online variant van de 8-daagse training zoals deze live wordt aangeboden komt eind van deze zomer online beschikbaar. Het helpt wanneer je ‘De weg naar herstel, masterclass’ al hebt gevolgd, maar is niet noodzakelijk.

Heb je wel al deelgenomen aan de masterclass? Dan krijg je een leuke korting op je inschrijfgeld.

Twijfel je nog?

Meld je onder aan de pagina  aan voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van het aanbod en wanneer de training beschikbaar komt.

 • Een live introductie webinar van een uur. In deze webinar ontmoet je mij als trainer, Linda Riemsdijk en je groepsgenoten. Ik zal je helpen oriënteren in de online leeromgeving, instructies geven en uitleggen hoe je vragen kunt aanleveren ter voorbereiding op de online Q&A sessies. Daarnaast zal ik vragen beantwoorden die je wellicht hebt over de leeromgeving en het verloop ervan.
 • Online leeromgeving. Toegang tot de content opent direct na deelname aan de introductie webinar. De leeromgeving omvat videolessen, powerpoint presentaties, begeleide meditaties, ervaringsoefeningen en schrijfopdrachten om er een complete leerervaring van te maken.
 • Twee live online Q&A groepssessies van anderhalf uur met Linda. In deze twee sessies zal ik inhoudelijke vragen beantwoorden over de content van de leeromgeving en zijn gepland 2 en 4 weken na de eerste introductie webinar. Q&A sessies focussen op de inhoud van de leeromgeving. Na het volgen van de training heb je toegang tot de geplande Supervisie Groepen waar ruimte is voor specifieke cliënt-vragen en casuïstiek.
 • Een heel jaar toegang! Ook na het afronden van de training houd je tot een jaar na de startdatum toegang tot de training in de leeromgeving. Zo kun je filmpjes nog eens terugkijken.

Opmerking: De training kan als voltooid worden gezien na deelname aan alle live online sessies en afronden van het lesmateriaal. Dan ontvang je ook je certificaat en de bijbehorende accreditaties. 
Er is absoluut begrip voor dat het leven soms onverwachte wendingen maakt.

Wanneer er zich omstandigheden voordoen waardoor je niet bij een van de sessies kunt aansluiten, neem dan contact op met info@centrumvoorhechtingentrauma.nl

Je krijgt dan uitleg over het plannen van een inhaal-sessie met de trainer. Hier zullen echter bijkomende kosten op van toepassing zijn. Dit zal met de trainer worden afgestemd.

Na deze cursus ken je:

 • Basisvaardigheden voor diagnostiek om te bepalen of er sprake is van trauma en/of hechtingsproblematiek. Kijken door de trauma-/hechtingsbril.
 • De wetenschappelijke en theoretische modellen die uitleggen hoe neurologische regulatie en lichaamsgericht werken voorzien in top-down / bottum-up werken.
 • Lichaamsgerichte interventies om neurologische regulatie te vergroten en lichaamsgerichte interventies die herstel kunnen ondersteunen.
 • Richtlijnen in hoe en wanneer in te zetten op andere vormen van (trauma)behandeling én richtlijnen voor datgene wat je juist wél kunt doen.
 • Het toepassen van de Polyvagaal Theorie in je eigen ervaringen om zo het vermogen tot co-regulatie en de effecten van je (therapeutische) interventies te vergoten.

nog in te vullen

 • Hand-outs en ondersteunende kennisbronnen zijn beschikbaar als download in de online leeromgeving.
 • Tijdens de cursus kun je aantekeningen maken. Deze zijn aan het eind van de cursus te downloaden. Dit levert een naslagwerk op met zeer persoonlijke inslag.

Hiervan ontvang je een aparte factuur na de afspraak. Deze is veelal te dienen is bij de zorgverzekeraar voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit je aanvullende pakket. (alternatieve geneeswijzen)

Actuele cursus data

Zodra de training beschikbaar is komen er beperkte inschrijfplekken vrij. Wil je zeker weten dat je als eerste kunt kiezen uit een van de opties? Reserveer dan nu alvast een plek.

Wil je op de hoogte blijven van ons (nieuwe) aanbod?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Back To Top